EHNE-Nafarroak eta Nafarroako Aretxeak parte hartu zuten ekitaldian
- El Casco Viejo de Iruñea vivió por primera vez el asado de una ternera al estilo Burduntzi
Bere 40. urteurrena dela eta, Arrano Elkarteak 800 errazio txahal erre banatu zituen maiatzaren 18an Iruñearen bihotzean, bertako kalitatezko produktua sustatzeko helburuarekin eta bere lau hamarkadak ospatzeko prestatu zuten jarduera programaren barruan. EHNE-Nafarroak eta Nafarroako Aretxea AGBk lagundu zuten ekitaldian, eta azken honek eman zuen Aretxea.
Ehunka pertsona hurbildu ziren dastatzera, eta, gainera, jende asko hurbildu zen, baita turistak ere, goizean zehar Zumalakarregiko Portalaren ondoan, Burduntzi estiloko errakia nola egiten ari ziren ikustera. Jarduera hori ohikoa izaten da herri batzuetako jaietan, baina berritasuna da Nafarroako hiriburuan egin zela.
Zehazki, 262 kiloko txahala su motelean prestatu zuten 12 orduz, aurreko gauean zehar, eta 800 erraziotan banatu zuten hurrengo eguerdian, eta emaitza ona izan zen hurbildu ziren guztientzat. Arrano Elkarteak bere urteurrena aprobetxatu nahi izan zuen Nafarroako herritarren eta gizarteen artean tokiko ekoizleengandik datozen hurbileko elikagaien kontsumoa sustatzeko.